Romania

Situata in Europa de Est cu iesire la Marea Neagra, Romania este punctul de separare intre Vest si Est. Litoralul Marii Negre este nisipos in cea mai mare parte, lipsind practic tarmurile stancoase.

Din punct de vedere al conditiilor de navigatie, dupa caderea regimului comunist dar mai ales in ultimi 5-6 ani, acestea s-au imbunatatit foarte mult. Exista astfel 5 porturi turistice importante unde navele de agrement pot acosta beneficiind de conditii foarte bune. Una din cele mai mari atractii ramane insa Delta Dunarii.

Astfel, navele sosite din Marea Neagra pot acosta la Sulina, de unde poate incepe o calatorie fabuloasa pe canalele Deltei. O alta atractie turistica este reprezentata de orasul Constanta. Pentru a putea vizita acest oras cu toate obiectivele turistice pe care le ofera ambarcatiunile pot acosta in Portul Turistic Tomis, o marina moderna ce pune la dispozitia navelor toate facilitatile necesare. Portul Eforie, Portul Mangalia dar si Marina LifeHarbour de la Limanu pun deasemenea la dispozitia ambarcatiunilor facilitati moderne de acostare si intretinere a ambarcatiunilor de agrement.