Destinatii

Reputatia Mediteranei ca leagan al civilizatiei vestice este de necontestat, iar frumusetea peisajelor alaturi de bogatia de lucruri ce pot fi vazute si realizate, pe tarm, depasesc cu mult orice inconvenient ar putea fi cauzat din pricina conditiilor de navigatie mai putin imbucuratoare.

Posibilitatile pe care le ofera o vacanta de navigatie la Marea Mediterana sunt nelimitate. Incepand cu sutele de insule ale Croatiei, de pe Coasta Adriatica si pana la cele mai izolate puncte de retragere din sudul Turciei, cultura bogata a Italiei si vechea istorie a Greciei, nu este de mirare ca o vacanta de navigatie la Marea Mediterana este in topul preferintelor celor pasionati sa calatoreasca pe mare!

In mare parte a Mediteranei, sezonul de navigatie se extinde din aprilie pana in octombrie, cu toate ca este cel mai disputat la final de vara si inceput de toamna, cand porturile nu sunt foarte aglomerate, iar vremea este mai placuta decat in toiul verii.

Rutele oceanice care conduc catre Mediterana au fost navigate de secole. Navigatia catre Mediterana, venind din nordul Europei se desfasoara relativ in linie dreapta, insa dat fiind ca presupune o trecere prin Golful Biscaya, calatoriile ar trebui planificate pentru sfarsit de primavara sau inceput de vara, intrucat conditiile meteorologice sunt mai favorabile in aceasta perioada.

Facilitatile de yachting cunosc o dezvoltare buna in majoritatea partilor Mediteranei, iar pana si tari care nu detin o traditie a yachtingului – ca Tunisia sau Turcia – au dezvoltat excelente facilitati in ultimii ani, iar acum exista marine si santiere navale care ofera servicii de intretinere si reparatii bune peste tot in Mediterana.